NASLOVNA O NAMA KONTAKT


VIŠESTREŠNI KROVOVI


Izvedbe i najzahtjevnijih projekata

Obiteljska privrženost obradi drveta i gradnji krovišta i krovnih konstrukcija dovela da tvrtka «Tegra» može izvesti izgradnju krovnih konstrukcija po svakoj zamisli arhitekta i po izvedbeno najkompliciranijem projektu. Ovo uključuje krovišta svih mogućih izvedbi: od običnih dvostrešnih, preko višestrešnih (od kojih smo gradili krovišta i s preko 50 slivova-voda), lučnih, kupolastih te krovova u obliku stožca.

Dekorativna obrada građe


Karbonizacija

Tokom svih ovih desetljeća se radilo na različite načine, iskušavale nove tehnike izvedbi, ali i obrade krovne građe. Tako je jedna od specijalnosti i dekorativna obrada drveta karboniziranjem, odnosno površinskim paljenjem odabranih greda, koje se poslije čiste (četkaju), a zatim zaglađuju specijalnim četkama. Na taj se način dobiva izvanredna i dugotrajna zaštita, te snažno naglašeni godovi drveta. Nakon lazurnog premaza (u 4 sloja) postiže se izuzetan vizuelni efekt koji se nikako drugačije ne može postići, jer se boja sama nijansira ovisno o tvrdoći godova na gredi.

Atraktivnost i opasnost

Standard sve većem broju ljudi omogućuje izgradnju obiteljskih kuća i ostalih objekata sa višestrešnim krovovima od kojijih je nemalen broj komplicirane izvedbe. Krov je vrlo atraktivan dio objekta i svojim ga izgledom podiže. No zaboravlja se da krov ima svoju ulogu i da izozovi koje nosi atraktivnost kriju mnoge zamke. Prokišnjavanje, izolacija, neispravno ili loše postavljen pokrov, loše izvedena građevna limarija... mogu izazvati goleme probleme, velike troškove i niz ostalih problema vezanih uz boravak u takvoom prostoru. Zato je pitanje izvođača, posebno kopliciranih izvedbi krova, više nego važno.

Pouzdanost, provjerenost i iskustvo


Naša je tvrtka izvela na desetke vrlo kompliciranih izvedbi i nudi Vam svoje usluge za sve vrste krovišta garantirajuči funkcionalno, atraktivno i kvalitetno izrađeno krovište bez naknadnih popravaka.